2019

År 2019 befann sig Summerburst återigen på Ullevi i Göteborg och på Stadion i Stockholm. Det här var även året som Summerburst skulle arrangera Göteborgsupplagan av Summerburst som vanligt i början av sommaren, medan man i Stockholm lade festivalen i slutet av sommaren. På så sätt blev Summerburst-sommaren längre, samtidigt som ljusshowerna blev mer effektfulla med hjälp av att de mörka timmarna inföll tidigare. Göteborgspubliken fick fortsätta njuta av försommarljuset. Det här året spelade bland annat DJ’s som Calvin Harris, Tiësto, Salvatore Ganacci, Will Sparks, Rebecca & Fiona och Otto Knows på den stora scenen och på Garden Stage kunde man bland annat se DJ’s som Albin Myers, Ehrling, Steerner, N0SEFIN och Jubël.
Föregående
Nästa
Ett av de stora dragplåstren för årets upplaga av Summerburst var den skotske DJ’n och producenten Calvin Harris, som skulle komma att uppträda i Stockholm för att avsluta 2019 års festival. Den femfaldigt Grammy-nominerade producenten hade tidigare genom åren bland annat gett ut de framgångsrika låtarna ”One Kiss” med Dua Lipa, ”Promises” med Sam Smith, ”This Is What You Came For” med Rihanna, ”Blame” med John Newman och ”Summer”. I samband med annonseringen om att Calvin Harris var klar för Summerburst Stockholmsupplaga meddelade arrangören att artisten även var en av Summerburst önskade festivalbokningar någonsin. Det andra dragplåstret som skulle komma att uppträda i Göteborg var svenska Alesso som under året gav ut låtar som ”Time” och ”Remedy”. Ytterligare en stor bokning till 2019 års festival var veteranen Tiësto, som gjorde sitt femte uppträdande på Summerburst. Även den belgiska duon Dimitri Vegas & Like Mike uppträdde på Summerburst det här året. Duon som senare under året skulle komma att bli utnämnda till världens bästa DJ’s av tidningen DJ Mag, gör sig som bäst på festival och fick verkligen med sig publiken under deras uppträdanden i både Göteborg och Stockholm.  En annan DJ och musikproducent som uppträdde på festivalen i de båda städerna var svenska Salvatore Ganacci.
2019 var den stora nyheten att sommaren både började och avslutades med Summerburst. Festivalen inleddes som vanligt i Göteborg och på Ullevi den 7–8 juni, för att sedan avsluta sommaren på Stadion i Stockholm den 30–31 augusti. På så sätt sträckte sig Summerburst över hela sommaren. En stor fördel med att arrangera ena upplagan av festivalen i slutet av sommaren blev att man kunde dra stor nytta av sensommarmörkret i samband med ljusshower och fyrverkerier. ”Det känns oerhört roligt att presentera vårt nya upplägg där sommaren både börjar och slutar med Summerburst. Efter två fantastiska festivaler på Ullevi i Göteborg och Stockholms Stadion i somras föddes idén om ett Closing Party. Med inspiration från Ibiza ser vi till att skapa Sveriges största nattklubb på Stockholms Stadion i slutet av augusti och förlänger sommaren. Med fyra timmar sensommarmörker kan vi satsa ännu mer på ljuseffekter och fyrverkerier”, sade festivalledningen, när Summerburst meddelade det nya upplägget.
Emir Kobilic, som är hans tilltalsnamn, hade varit i branschen under några år men hade han verkligen fått fart på sin karriär. Efter att ha gjort två, minst sagt uppmärksammade, framträdanden på Tomorrowland under 2017 och 2018 och även gett ut låtar med Sebastian Ingrosso, var det äntligen dags för Summerburst-publiken att uppleva den show som Salvatore Ganacci verkligen bjöd dem på. 2018 skulle det även detta år väljas ut ett ledmotiv, en anthem som skulle representera årets Summerburst. Man valde låten ”Penny” från DJ:arna och producenterna Dimitri Vangelis & Wyman. Den svenska duon som under året även gav ut bland annat ”The King” med Dzeko och ”Changes” med Mike Perry och Ten Times, skulle även komma att uppträda på 2018 års festival i de båda städerna. Ytterligare DJ’s man kunde se på Summerburst den här sommaren var bland annat Will Sparks, W&W, Rebecca & Fiona, Tigerlily, Alison Wonderland, Jubël, Albin Myers, Otto Know, Purple Dico Machine, Vigiland, Sylvain Armand, Steerner, Ehrling, Mika och Mattn. Tillsammans med all fantastisk publik som skapade en otrolig känsla blev det återigen en fantastisk Summerburst-sommar.