2015

År 2015 firade Summerburst fem år. Något som arrangören aldrig hade kunnat föreställa sig inför starten av Summerburst år 2011. Festivalen som hade växt något enormt skulle även detta år återvända till Nya Ullevi i Göteborg den 29–30 maj, och till Gärdet i Stockholm den 12–13 juni. Succé-scenen Orion Area skulle även återvända detta år. På festivalen, som sålde slut i Göteborg en månad i förväg kunde publiken bland annat uppleva DJ’s i de båda städerna som Avicii, Axwell /\ Ingrosso, Blasterjaxx, Oliver Heldens, Afrojack, Will Sparks, Martin Garrix, Miss K8 och Angerfist.
Föregående
Nästa
I takt med att Summerburst presenterade artister som skulle komma att uppträda, bokades det biljetter i hög fart vilket resulterade i att biljetterna var slutsålda långt innan festivalen ägde rum. Det visade sig även att Summerburst inte bara resulterade i fantastiska minnen och upplevelser, festivalen lämnade också ett stort avtryck utifrån ett ekonomiskt perspektiv. I Göteborg var de turistekonomiska effekterna i näringslivet på tiotals miljoner. Totalt besökte 120 000 personer Summerburst över fyra dagar i Göteborg och Stockholm där publiken bland annat fick se DJ’s som Avicii, Axwell /\ Ingrosso, Blasterjaxx, Oliver Heldens, Afrojack, Will Sparks, Martin Garrix, Don Diablo, Dimitri Vangelis & Wyman, Dyro, Tigerlily, Kryder, Dimitri Vegas & Like Mike, Matisse & Sadko, MyBack, Angerfist, Miss K8 och Frontliner. Efter sommaren kom det även ut en officiell aftermovie med material från sommarens festival som producerades av Opa People. Filmen har idag nästan en halv miljon visningar.
2015 var året som Summerburst Festival skulle fira fem år som festival. Vid den här tidpunkten hade Summerburst växt med otroliga 800% sedan starten 2011. Festivalen hade gått från en till två dagar, Göteborg hade tillkommit och scener lagts till.  ”Vi är så oerhört glada och stolta över att Summerburst vuxit till vad det är idag. Även om vi visste att det fanns ett behov av en festival som Summerburst så kunde vi aldrig föreställa oss att den skulle växa i den här takten”, sade festivalledningen, när nyheten om Summerburst femårsjubileum kom ut. I samband med att Summerburst fyllde fem år 2015 var målsättningen att fira detta på ett spektakulärt vis. I november går Summerburst ut med att man har bokat den, numera tragiskt avlidne, svenska superstjärnan Avicii, som även gav ut det hyllade albumet ”Stories” under 2015. ”Det ska bli riktigt kul att komma tillbaka och stå på Summerburst scen igen. Det var fem år sedan sist och jag kommer aldrig glömma den jag känslan jag hade inom mig när jag spelade på Summerburst första gången. Det var helt fantastiskt men jag lovar att 2015 kommer det bli ännu bättre. Hoppas vi ses på Nya Ullevi i Göteborg och på Gärdet i Stockholm i sommar”, sade Avicii då. Spelningarna blev hans enda uppträdanden i Sverige det året och arrangören hade verkligen släppt en bomb för alla fans. Men det var inte slut där. Några veckor efter att Summerburst annonserat att Avicii skulle uppträda gick man ut med att de svenska jättarna Axwell /\ Ingrosso skulle spela i både Göteborg och Stockholm som deras nybildade duo, som gav ut hitlåten ”Sun Is Shining” under året. ”Vi är otroligt glada och stolta över att Axwell /\ Ingrosso valt att ’headlina’ på Summerburst i både Göteborg och Stockholm. Vi vet att de alltid överlevererar – så grattis alla som kommer till festivalen i sommar”, hälsade festivalledningen då. 2015 var även året som duon MyBack gav ut ledmotivet för årets festival. Duon som består av två välkända namn inom EDM-världen, Albin Myers och John Dahlbäck, skrev tillsammans låten ”Vibe” tillsammans med sångerskan ILY.  ”Låten står för svensk melankoli blandat med stor eufori och handlar om hur vi fryser på vintern och lever upp under sommaren”, sade Albin Myers. Dimitri Vegas & Like Mike som uppträdde på 2015 års Summerburst, blev även utsedda till världens bästa DJ’s av tidningen DJ Mag, senare under året.