Close

Steve Aoki

”Steve Aoki är en lika intressant person som grym artist, och han blir ett perfekt tillskott i lineupen. Han har länge gjort samarbeten över genregränserna och vidgar housegenrens kostym, på ett väldigt bra sätt. Han är en unik karaktär med många sidor, det ska bli spännande att se vad han bjuder Stockholm på!” berättar Anders Boström, festivalgeneral för Summerburst.

Steve Aokis startade 1996 skivbolaget Dim Mak Records och signerade sedermera ledande indierockband som bl.a. Gossip, Bloc Party, The Kills, och Rakes. På den tiden var han själv inte inne på elektronisk dansmusik alls. År 2007 släppte han sitt första, egna album, ”Pillowface & His Airplane Chronicles”, på Thrive Records. Albumet innehöll remixer av låtar med Justice, Klaxons, Mystery Jets, Peaches, Datarock, Yelle, Franz Ferdinand, Bloc Party och Scanners. Han har sedan fram till idag haft en framgångsrik karriär med stora turnéer och samarbetat med bl.a. will.i.am, Iggy Azalea, Afrojack, MSTRKRFT, The Bloody Beetroots, Mustard Pimp och gjort ett flertal remixer på låtar av bl.a. Snoop Dogg, Michael Jackson och The Killers. Han har även gjort ett antal oväntade framträdanden i filmer och TV-spel, (t.ex. som ”celebrity player” i TV-spelet NBA 2K8 trots att han själv hävdar att han inte alls kan spela basket i verkligheten).

Steve Aoki har släppt flera album som toppat Billboard-listorna, bl.a. albumet ”Wonderland” vilket också blev nominerat för bästa EDM-album under Grammy Award 2013. Under slutet av 2014 släpptes den första delen av två av albumet ”Neon Future”. Albumet gästas av bl.a. Fall Out Boy, will.i.am och Waka Flocka Flame. Den andra delen, Neon Future, Vol. 2, kom under 2015 med gästspel av bl.a. Rivers Cuomo, Snoop Dogg och J.J. Abrams. Senast hör vi honom samarbeta med engelska singer-songwritern Louis Tomlinson på låten Just Hold On som släpptes i början av december.

Steve Aoki är också grundare av ”Steve Aoki Charitable Fund”, en global hjälporganisation som verkar för mänskliga rättigheter och djurrätt och han innehar dubbla examina från Unviersity of California, en i feministiska studier och en i sociologi.