Close

Steve Angello

Vi är oerhört glada över att kunna välkomna en av de absolut största dansmusikartisterna, STEVE ANGELLO, till Summerburst-scenen på Ullevi i Göteborg.

Biljetter säljs via summerburst.se. 

Steve Angello är en av de allra mest framgångsrika artisterna och producenterna i dansmusikhistorien. Tillsammans med Swedish House Mafia har han lyckats sälja multi-Platina flera gånger och spelat live över hela världen för publiker stora som hela städer. I januari i år släppte han sitt första soloalbum ”Wild Youth”.

”Det känns helt fantastiskt att Steve Angello kommer tillbaka till Summerburst i sommar. Han gjorde ett helt oförglömligt set förra året på Summerburst i Stockholm, han tog verkligen andan ur publiken. Göteborg kommer få något alldeles extra!” berättar Anders Boström, festivalgeneral på Live Nation.

Soundet i ”Wild Youth” skiljer sig en del från den ljudbild Steve Angello utforskat förut. Det är mörkare, mer nyanserat och djupt rotat i det mer analoga soundet av dansmusik som inspirerade honom när han själv var runt 15 år gammal. Trots vad titeln antyder är ”Wild Youth” ett självporträtt av en superstjärna som mognat till en seriös artist. Steve Angello var med och skrev regelboken om hur man gör en riktigt stor EDM-hit, nu är han den som går i bräschen för att böja reglerna i syfte att höja sin musik till en ny nivå, där låtskrivande på Platina-nivå och produktionskunnande möter en nyfunnen känsla för tålamod och självsäkerhet som artist.